Om spela gitarr
Gibson Les Paul Custom - Dregen BackYard Babies
Dregen på scen!
Gibson les Paul Deluxe Pete Townshend Signature
Filmer på Youtube
Kontakta oss
Ukulelebanjo Tanglewood


Gibson les Paul Deluxe Pete Townshend Signature

peteguitar.jpg

Gibson och Pete Townshend från The Who har haft en lång relation tillsammans. Han spelade på bland annat SJ 200, SG och i mitten av 70 talet så var les Paul Deluxe hans val. I mars 2005 lät Gibson tillverka 75 stycken numrerade exemplar som är exakta kopior av Petes vinröda Deluxe från 1976 ner till minsta specifikation. Priset sattes till 8.236 US dollar. Tyvärr var solen inte gynnsam under fotograferingen så det förekommer en hel del blänk i bilden.

Pete numrerade gitarrerna

petecontrols.jpg

För att hålla ordning på vilka gitarrer som hade vilken stämning lät han helt enkelt numrera gitarrerna. Först med handskrivna lappar 1975 men sedan året efter med letra set siffror som på denna gitarr. Gitarren är även, precis som Petes egna ombyggnader, bestyckad med extra kontroller för att styra den DiMarzio pickup som sitter mellan de två mini humbuckers.

Gitarren är i nyskick

petecost.jpg

Gitarren är helt ny och det är bara prislappen som är borttagen från gitarren. Här är den ditsatt för fotograferingen igen och man kan konstatera att Gibsons USA pris kontra det svenska inte avvek speciellt mycket från varandra.

Certifikat, case, casse candy medföljer

petecase.jpg

Det finns naturligtvis certifikat, som överensstämmer med numret på gitarren, allt case candy som följer med. Detta är en otroligt välbyggd gitarr från Gibson.